Verkeersregelaars

Tijdens het lopen van de routes worden door verkeersregelaars het verkeer onderweg geregeld. Hierdoor kan er garantie gegeven worden op de veiligheid van de lopers. De verkeersregelaars vormen een hecht team dat elkaar ondersteund en alles in goede banen laat lopen.

Verkeersregelaar worden

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste mensen die willen meehelpen als verkeersregelaar aan dit jaarlijkse wandelfeest.

Uiteraard wordt je niet zomaar in het diepe gegooid, na een korte online cursus wordt je gekoppeld aan een ervaren rot, en maak je deel uit van een gezellige club mensen ! Er worden door de overheid wel wat eisen gesteld : minimum leeftijd 16 jaar, normaal functioneren van armen en benen ( sorry hoor, maar wij moeten het toch even vermelden )

Wij doen niet aan leeftijd, huidskleur, sexe of noem maar op : belangrijk is dat je je inzet voor het goed laten verlopen van een leuk wandelfeest in Hoevelaken, ongeacht of je woont in het mooie Hoflake, Nijkerkerveen, Nijkerk of bijvoorbeeld Leusden. Plezier is belangrijk ! en dat plezier hebben wij op de vrijdagavond……

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek ? neem contact met ons op!

Wat is en doet een evenementenverkeersregelaar?

Een evenementen verkeersregelaar is een persoon, ouder dan 16 jaar, die bij evenementen eenvoudige verkeersregelende taken verricht ter ontlasting van de politie.

Verkeersregelaars zijn noodzakelijk als tijdens een evenement gebruik gemaakt wordt van de openbare wegen. Verkeersregelaars worden ingezet wanneer het verkeer bij een evenement in goede banen geleid moet worden om de veiligheid van deelnemers aan het evenement maar ook de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen. Zij mogen alleen stop- en oprijtekens geven tijdens bijvoorbeeld optochten, wielerwedstrijden, (avond)vierdaagse of andere evenementen waar veel mensen met de auto op af komen.

  Een weggebruiker is verplicht aanwijzingen van een verkeersregelaar op te volgen.Bij het niet opvolgen van deze tekens, zal de verkeersregelaar aangifte doen bij de politie. Een weggebruiker die de aanwijzing van een verkeersregelaar negeert, is dus strafbaar. De verkeersregelaars van uw avondvierdaagse staan in contact met de lokale politie en de bijzonder opsporings ambtenaren van de Gemeente Nijkerk.  

Het hesje van de verkeersregelaar bestaat uit een fluorescerend gele bovenkant en een fluorescerend oranje onderkant, op de voorkant en de achterkant staat een driehoek afgebeeld van grijs reflecterend materiaal.

Tenslotte : alle verkeersregelaars van de avondvierdaagse Hoevelaken zijn vrijwilligers, welke niet betaald worden. Voor de 5 km route, welke meerendeels door het dorp gelopen worden, maken zij gebruik van de fiets om zich te verplaatsen. De regelaars op de 10 km route zijn allemaal motorrijders, aangevuld met een enkele auto-bemanning. Om de veiligheid van onze mensen te waarborgen, treden de verkeersregelaars altijd in teams van twee personen op, hierbij geldt het principe : twee zien er meer dan één.

VOOR MEER INFORMATIE  avondvierdaagsehoevelaken@ziggo.nl