Onweer spelbreker intocht Avondvierdaagse Hoevelaken

HOEVELAKEN – Met een totaal van 825 ingeschreven lopers werd op dinsdag 2 juni om 18.00 uur het hek aan de achteringang van SC Hoevelaken opengezet om de 36e A4D Hoevelaken te laten starten door het wegschieten van 22 deelnemers aan de 15 km, gevolgd om 18.30 door de 10 km lopers en uiteindelijk om 18.45 vertrokken de jongste deelnemers aan de 5 km.

Door Gerrit Steen

Dit jaar had de organisatie voor het eerst gekozen voor diverse vertrektijden omdat de drukte bij de achteringang en op het Kerkepad de laatste jaren wel erg groot werd. En met succes, want direct vanaf deze eerste dag verliep alles een heel stuk beter. De weergoden waren de lopers de eerste drie dagen goed gezind, een enkel miezerig regentje op de eerste dag kon het enthousiasme niet verstoren. De EHBO hoefde  maar enkele keren in actie te komen, voor het plakken van een pleister op een kind die gevallen was tot aan het deskundig doorprikken van opgelopen blaren, waarbij de teller vrijdagavond op 8 bleef steken.

Bloemen en medaille

De feestelijke intocht was op vrijdagavond gepland, maar verliep toch een stuk minder feestelijk dan waarop zowel de organisatie als de deelnemers vooraf gerekend hadden. Met overdag temperaturen van tegen de  30 graden Celsius waren er al voorspellingen die het ergste deden vermoeden voor wat betreft dreigende onweersbuien ‘s avonds. De organisatie besloot hierop om de routes in te korten, zodat al om 19.45 aan de intocht vanaf Euretco begonnen kon worden. Toen het kort na 19.30 uur echter al donkerder werd en het ook snel daarna begon te regenen met hier en daar een lichtflits, werd de intocht noodgedwongen nog eerder gehouden. Begeleid door de muziekkorpsen Door Wilskracht Sterk uit Leusden en Concordia uit Nijkerkerveen liepen de wandelaars in de stromende regen over de Stoutenburgerlaan, de Wiekslag en de Brink.

Euretco

Vanwege het onweer was de beveiliging van Euretco zo vriendelijk om een aantal wandelaars in het pand te laten schuilen voor het onweer. Zij konden zo tegen 20.15 het gebouw opgelucht verlaten toen de lucht weer wat opgeklaard was. Het muziekkorps Blue Seals uit Zeewolde liep niet meer mee door het dorp, maar speelde op de parkeerplaats nog een aantal nummers. Het was jammer voor de organisatie en wandelaars dat de weergoden deze keer niet zo meewerkten, de wandelaars lieten zich daardoor niet ontmoedigen en namen onderweg het  applaus, de bloemen, de snoepjes en cadeaus vrolijk in ontvangst.

Waardering

Na afloop van de Avondvierdaagse kregen alle vrijwillige medewerkers als dank voor hun inzet een fraaie bos bloemen overhandigd van Kiki Bloemsierkunst uit Hoevelaken. Het was een geste die door Cees Beijer zeer gewaardeerd werd: “Behalve Kiki Bloemsierkunst wil ik graag iedereen bedanken die het ons mogelijk maakte deze editie van de Avondvierdaagse te organiseren. Met name dank aan de EHBO onder leiding van  John v/d Bunt, de SC Hoevelaken voor de uitstekende gastvrijheid die zij ons weer geboden hebben en Euretco voor het gebruik van het opstelterrein aan de Koninginneweg. Als laatste mijn welgemeende dank voor alle vrijwilligers die dit jaar hebben meegeholpen om alles in goede banen te leiden!”