Feestelijke intocht Avondvierdaagse

De 33e editie van de Avondvierdaagse Hoevelaken die vorige week plaatsvond kan als geslaagd in de annalen worden bijgeschreven. De weergoden waren de wandelaars weliswaar niet altijd even goed gezind, van tijd tot tijd moesten de lopers een regenbui over zich heen laten gaan – vooral de eerste en de laatste dag – maar dat weerhield de 910 officieel geregistreerde wandelaars er niet van hun tocht succesvol te volbrengen.

Door Gerrit Steen

Zo ook mevrouw Van de Heuvel uit Hoevelaken die tot nu tot alle Avondvierdaagsen in Hoevelaken mee heeft gelopen en Kimberley Sikkin die de 5 km. met rolstoel aflegde. De EHBO hoefde evenals voorgaande jaren gelukkig niet in actie te komen.

Bloemen en medaille
De feestelijke intocht vond op donderdagavond plaats met fanfare Concordia uit Nijkerkerveen, drumband Heelsum uit Heelsum en de Turfstampers uit Hooglanderveen. De intocht werd dit jaar weer gestart vanaf Intres, de locatie die een aantal jaren geleden ook gebruikt werd. Ondanks de regen stonden er vele honderden belangstellenden langs de route, op de Wiekslag en de Brink. In een langgerekt lint lieten de wandelaars zich in het centrum feestelijk onthalen met applaus, bloemen, snoep en een welverdiende medaille.

Volgend jaar
Na afloop van de Avondvierdaagse kregen alle vrijwillige medewerkers als dank voor hun inzet een fraaie bos bloemen overhandigd van Kiki Bloemsierkunst uit Hoevelaken. Het was een geste die door voorzitter Bert van de Bunt zeer gewaardeerd werd: “Behalve Kiki Bloemsierkunst wil ik graag iedereen bedanken die het ons mogelijk maakte deze editie van de Avondvierdaagse te organiseren. Zonder de inzet van al die vrijwilligers was er helemaal geen Avondvierdaagse geweest.” Inmiddels is de blik van de organisatie al weer gericht op volgend jaar. De voorbereidingen hiervoor zullen binnenkort al weer van start gaan. In 2013 zal de 34e Hoevelakense Avondvierdaagse gehouden worden van 3 t/m 6 juni, noteert u dat maar vast in uw agenda.

De intocht met fanfare was één groot feest.

Foto: Gerrit Steen