Feestelijke intocht Avondvierdaagse

HOEVELAKEN  – De 37e editie van de Avondvierdaagse Hoevelaken die vorige week van dinsdag tot vrijdag plaatsvond kan als geslaagd in de annalen worden bijgeschreven. De weergoden waren de wandelaars, in tegenstelling tot de weerberichten, uiterst vriendelijk gezind. Van dinsdag tot en met de intocht op vrijdag werden de lopers regelmatig vergezeld door een vrolijk schijnend zonnetje.

Gerrit Steen

Een en ander zorgde er wel voor dat de EHBO wat vaker dan vorige jaren in actie moest komen om blaren te prikken. In totaal moesten er ongeveer 30 mensen voor behandeld worden. Dat is nog niet veel op een totaal aantal van 750 wandelaars maar wel ruim meer dan gemiddeld tijdens de vorige edities.

Bloemen en medaille

De feestelijke intocht vond net zoals de vorige twee edities op vrijdagavond plaats. De wandelaars werden begeleid door het Nijkerks Stedelijk Fanfare Orkest uit Nijkerk, Concordia uit Nijkerkerveen en Door Wilskracht Sterk uit Achterveld. Ook dit jaar was er weer veel publiek langs de kant van de straat  en op de pleinen van de Wiekslag en de Brink aanwezig en bereikte iedereen veilig het eindpunt.

Waardering

Na afloop van de Avondvierdaagse kregen alle vrijwillige medewerkers als dank voor hun inzet een fraaie bos bloemen overhandigd van Kiki Bloemsierkunst uit Hoevelaken. Het was een geste die door Cees Beijer zeer gewaardeerd werd: “Behalve Kiki Bloemsierkunst wil ik graag iedereen bedanken die het ons mogelijk maakte deze editie van de Avondvierdaagse te organiseren. Met name dank aan de EHBO onder leiding van  John v/d Bunt, de SC Hoevelaken voor de uitstekende gastvrijheid die zij ons weer geboden hebben en Euretco voor het gebruik van het opstelterrein aan de Koninginneweg. Als laatste mijn welgemeende dank voor alle vrijwilligers (39 mensen!)  die dit jaar hebben meegeholpen om alles in goede banen te leiden: gewoonweg fantastisch! Graag tot weerziens tijdens de 38e editie, waarvoor de voorbereidingen binnenkort al weer van start gaan. In 2017 zal de Hoevelakense Avondvierdaagse worden gehouden van 30 mei t/m 2 juni, noteert u dat maar vast in uw agenda.”

Foto: Gerrit Steen