Dag 3 – donderdag 19 juni 2014

De dag van de kilometers……. Zowel de 10 als de 15 km lopers kregen vandaag veel lange stukken voor hun kiezen, via de Veenwal naar Zwartebroek, een rondje door dit mooie dorp gelopen, vervolgens via de Schoolstraat richting Nijkerkerveen naar huis…..   De 15 km lopers bereikten nog de grens met Nijkerk ( gelukkig geen paspoortcontrole ), welke daarna via de Slichtenhorsterweg, Blokhuizersteeg, Vossenweg en Platanenstraat naar huis liepen.    

De deelnemers van de kortste afstand hebben vandaag een stuk van de route afgesneden, zo werd de controlepost op de Eiberlaan omzeild! Een tweede controlepoging op de Smalle Streek werd wel aangedaan, waarschijnlijk zijn één of meerdere pijlen omgedraaid of verwisseld……..   

Overdag kregen we de nodige regenbuitjes over ons land heen, om 18.30 uur begon de zon te schijnen en het bleef de hele avond ( tenminste, tot iedereen binnen was ) gelukkig droog !  De EHBO is tot nu toe enkele keren in actie geweest, voor het plakken van een pleister op een kind die gevallen was tot aan het deskundig doorprikken van opgelopen blaren…..  Volgens de bekende Hoevelaken “ Ab ”  staat de blarenteller inmiddels op 7 stuks.