Dag 1- dinsdag 02 juni 2015

Met een totaal van 825 ingeschreven lopers werd om 18.00 uur het hek aan de achteringang van SC Hoevelaken opengezet om de 36e A4D Hoevelaken te laten starten door het wegschieten van 22 deelnemers aan de 15 km, gevolgd om 18.30 door de 10 km lopers en uiteindelijk om 18.45 vertrokken de jongste deelnemers aan de 5 km.
Dit jaar hebben wij voor het eerst gekozen voor diverse vertrektijden, dit aangezien anders de drukte bij de achteringang en op het Kerkepad eenvoudig te groot is, en direct op deze eerste dag verliep het een heel stuk beter !

Helaas was dit nog even wennen voor iedereen, want men vergeet nogal de tijd als men staat te kletsen op het veld…. De hoofdgroep vertrok via Weldammerlaan richting camping Overbos, station Vathorst en via de Boerderijenboulevard / Hanzetunnel weer door het Grote Donkere Hoevelakense Bos en stukje Westerdorpsstraat te finishen.
Het weer was gelukkig goed, ideaal om te lopen.  Grote door weervrouwke Helga van Leur voorspelde regenbuien bleven gelukkig uit, een enkel miezerig regentje kon echter het entoesiasme niet verstoren.

Helaas meldde niet zich iedereen af bij het startbureau, zodat de organisatie nogal wat werk had om de verdwenen lopers op te bellen….. Graag altijd na afloop iedereen zich afmelden bij Sa Majestad Angie el Primero bij het startbureau in de kantine van de SC Hoevelaken.