Avondvierdaags voortvarend van start!

Op maandag 4 juni is de Avondvierdaagse Hoevelaken voor de 33e keer van start gegaan. Dit jaar konden de organisatoren 910 wandel enthousiasten noteren, een mooi aantal voor zo’n relatief kleine gemeenschap.

Door Gerrit Steen

Met onderweg af en toe een regenbui vertrokken de wandelaars maandagavond goedgemutst vanaf het voetbalveld aan het Kerkepad. Evenals vorig jaar zijn voor de feestelijke intocht op donderdagavond liefst 3 muziekkorpsen gecontracteerd: fanfare Concordia uit Nijkerkerveen, drumband Heelsum uit Heelsum en de Turfstampers uit Hooglanderveen. De intocht op de donderdagavond wordt dit jaar weer gestart vanaf Intres, de locatie die een aantal jaren geleden ook gebruikt werd.

Route
Cees Beijer: “Donderdagavond worden de wandelaars feestelijk onthaald door de Hoevelakense bevolking. Vanaf 20.15 uur worden de deelnemers onder begeleiding van muziek vanaf Intres terug geleid naar het startpunt bij sportcomplex Kleinhoven. Voor de mensen die de wandelaars met bloemen willen onthalen is de route als volgt: vanaf de verzamelplaats bij Intres de Stoutenburgerlaan in, daarna linksaf de Leeuweriklaan in. Hierna de Wiekslag over, rechtdoor de Westerdorpstraat oversteken en de Brink over, links de Kantemarsweg in, daarna rechts over de Veenslagenweg, vervolgens linksaf de Grasmaat in en rechtdoor naar sportcomplex Kleinhoven.”

Speciale busdienst
De bus rijdt van 20.00 tot 21.00 uur niet over de Stoutenburgerlaan maar via de Koninginneweg, de bushaltes op de Stoutenburgerlaan, gemeentehuis en de Julianalaan komen dan tijdelijk te vervallen. Routebeschrijvingen van de Avondvierdaagse, parkeerinformatie e.a. gegevens zijn te vinden op de website van de Avondvierdaagse: www.avondvierdaagsehoevelaken.nl

Veiligheid
Om alles goed te laten verlopen wil de organisatie dat deelnemers en belangstellenden via de hoofdingang van het sportcomplex binnen komen. De wandelaars vertrekken vervolgens via de zij ingang aan de Grasmaat. Geen fietsen op het Kerkepad parkeren maar op de parkeerplaats bij de hoofdingang. Weggebruikers worden dringend verzocht rekening te houden met de Avondvierdaagse en hun rijgedrag daar op aan te passen. Liever een paar minuten later op de plaats van bestemming dan door een onbezonnen actie onnoemelijk leed te veroorzaken.

Foto: Gerrit Steen